Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Εφημερίδα "Ελεύθερο Βήμα": «Αγνοούνται τα άτομα με αναπηρία από την κυβέρνηση»

Στην Κομοτηνή βρέθηκε το Σάββατο 5 Μαΐου ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες κ. Γιώργος Φουντουλάκης, στα πλαίσια της υποψηφιότητάς του για την Ευρωβουλή στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην πόλη μας συναντήθηκε με εκπροσώπους των Σωματείων "Ηρόδικος" και "Περπατώ" και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης ΑμεΑ (ΚΕΑΔΑ) από τον Αλέξανδρο Ταξιλδάρη.
Ο κ. Ταξιλδάρης του επέδειξε τις δυνατότητες του κέντρου το οποίο μέσα από εξατομικευμένα και προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες ανάγκες των εκπαιδευόμενων προγράμματα, πετυχαίνει την ένταξη και αφομοίωση του συστήματος υποστηριζόμενης διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία.
Μάλιστα ο κ. Ταξιλδάρης εξέφρασε την ελπίδα ότι με τις συμβουλές και τη βοήθεια του κ. Φουντουλάκηθα μπορέσουν στο μέλλον να διοργανώσουν πρωταθλήματα και meeting αθλημάτων για αθλητές με αναπηρία, με τον κ. Φουντουλάκη να εκφράζει τη στήριξη οποιασδήποτε κίνησης γίνει για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός στην πόλη μας, είτε με ένα μεγάλο Open.
Δύσκολη εποχή για τα άτομα με αναπηρία
Δικό του μέρος χαρακτήρισε την Κομοτηνή ο κ. Φουντουλάκης, τονίζοντας πως με χαρά του είδε πως στην πόλη μας, όπως και στη Δράμα που είχε επισκεφτεί πιο πριν, υπάρχει μια πολύ καλή προσπελασιμότητα, φέρνοντας ως αντίθεση την Θεσσαλονίκη, όπου οι ράμπες έχουν «όποια κακοτεχνία μπορεί να φανταστεί κανείς»
Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή τα άτομα με αναπηρία περνούν μια πολύ δύσκολη φάση, αφού είναι η πιο ευαίσθητη ομάδα του πληθυσμού, που μαζί με τους ηλικιωμένους, τους ανέργους και τους ανασφάλιστους υποφέρουν σε αυτή την κρίση.
Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι μια μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να βελτιώσει το θέμα της υγείας, αλλά και του περιορισμού των υπηρεσιών που πλήττουν όλους, πόσο μάλλον τα άτομα με αναπηρία.
«Αυτή η κυβέρνηση ότι χειρότερο είχε να δώσει το έδωσε, και χειρότερα η κατάσταση δεν θα είναι, πρέπει να δοκιμάσουμε κάποιους που δεν έχουν κυβερνήσει και στη συνέχεια να τους κρίνουμε με την ψήφο μας»
Ο κ. Φουντουλάκης καυτηρίασε την περικοπή των προσλήψεων στο Δημόσιο για τα διακριθέντα σε αθλητικούς διαγωνισμούς άτομα με αναπηρία, ονομαστικά κατ’ επιταγή της τρόικας, και σημείωσε ότι είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με πολλούς εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας και να δει ότι υπάρχουν πολύ θετικές πρωτοβουλίες για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία αλλά υπάρχουν και τεράστιες ελλείψεις.
«Οι περιοχές της Ελλάδας που βρίσκονται μακριά από το κέντρο πλήττονται ιδιαίτερα από την ανεργία και την έλλειψη προοπτικής και μπορούν και πρέπει να στηριχθούν άμεσα τόσο μέσα από τα περιφερειακά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και από ουσιαστικά και αποτελεσματικά στρατηγικά σχέδια που θα δώσουν προοπτική και βιωσιμότητα στην περιφέρεια»
Ο κ. Φουντουλάκης μετά από μια σύντομη στάση στην Ξάνθη μετέβη στην Αλεξανδρούπολη και συναντήθηκε με τοπικούς φορείς, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στον τελικό του πρωταθλήματος βόλεϊ μεταξύ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του Ολυμπιακού. Λίγο πριν το ταξίδι της επιστροφής για την Αθήνα, συναντήθηκε με τον βουλευτή Κομοτηνής του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και με την υποψήφια δήμαρχο Ελένη Λαφτσή.

Κωνσταντίνος Μαρκενδούδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου