Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Εφημερίδα ΧΡΟΝΟΣ: Είσοδο στην Ευρωβουλή διεκδικεί ο Γιώργος Φουντουλάκης

Με ανθρώπους γνώριμους όχι από το στίβο της πολιτικής, αλλά του αθλητισμού, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει στην Κομοτηνή ο Γιώργος Φουντουλάκης, πρόεδρος της Ελληνικής παραολυμπιακής επιτροπής, της Εθνικής Επιτροπής ατόμων με αναπηρία.

Βρέθηκε στην πόλη μας το μεσημέρι του Σαββάτου με την ιδιότητα του υπ. ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είχε την ευκαιρία να δει πρόσωπα γνωστά, όπως ο Άλεξ Ταξιλδάρης, ο Μάκης Καλαράς και ο Μιχάλης Ραγκούσης. Αυτοί άλλωστε τον υποδέχτηκαν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης ΑμεΑ (ΚΕΑΔΑ), μαζί με τον Φάνη Παπαδημητρίου και άλλα στελέχη του Κέντρου.  Η περιοδεία του κ. Φουντουλάκη ξεκίνησε από τη Δράμα όπου παραβρέθηκε σε εκδήλωση του αθλητικού σωματείου ΑΜΕΑ "Αγωνιστές" κατά τη διάρκεια της οποίας βραβεύτηκε για την προσφορά του στον χώρο των ΑμεΑ. Ο κ. Φουντουλάκης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον δήμαρχο Δράμας Κυριάκο Χαρακίδη, τον τοπικό βουλευτή και εκπροσώπους του σωματείου για την κατάσταση των ατόμων με αναπηρία στο νομό και τρόπους που μπορούν να ενσωματωθούν πιο αποτελεσματικά στην τοπική κοινωνία. Εν συνεχεία βρέθηκε στην τελετή έναρξης της Μαθητιάδας στη Πρώτη Σερρών, μια διοργάνωση με συμμετοχή από 42 σχολεία από όλη την Ελλάδα αλλά και πλήθος ελληνόφωνων-ομογενειακών σχολείων από όλο τον κόσμο. 

Το μεσημέρι του Σαββάτου 3 Μαΐου συναντήθηκε με εκπροσώπους των σωματείων "Ηρόδικος" και "Περπατώ" από την Κομοτηνή και είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης ΑμεΑ (ΚΕΑΔΑ) ενός κέντρου, όπου μέσα από εξατομικευμένα και προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες ανάγκες των εκπαιδευόμενων προσράμματα, επιτυγχάνεται η ένταξη και αφομοίωση του συστήματος υποστηριζόμενης διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία.  «Οι περιοχές της Ελλάδας που βρίσκονται μακριά από το κέντρο πλήττονται ιδιαίτερα από την ανεργία και την έλλειψη προοπτικής και μπορούν και πρέπει να στηριχθούν άμεσα τόσο μέσα από τα περιφερειακά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και από ουσιαστικά και αποτελεσματικά στρατηγικά σχέδια που θα δώσουν προοπτική και βιωσιμότητα στην περιφέρεια», ήταν το πρώτο σχόλιο που έκανε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Φουντουλάκης. 


Η ΑΠΟΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ 
Στον Γιώργο Φουντουλάκη είχε προταθεί να είναι υποψήφιος βουλευτής στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω οικογενειακού προβλήματος του παραολυμπιονίκη. Σήμερα όμως διεκδικεί με αξιώσεις την είσοδο του στο Ευρωκοινοβούλιο και θέτει σαν στόχο να υπερασπιστεί τα δικαιώματα, όχι μόνο των ατόμων με αναπηρία, αλλά όλων των κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί υπέρμετρα από την οικονομική κρίση. Ειδικότερα για τα άτομα με αναπηρία, είπε ότι έχουν δεχτεί τις αρνητικές συνέπειες της κρίσης, όπως οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι. «Η κυβέρνηση αυτή ό,τι είχε να δώσει το έδωσε και έδωσε τα χειρότερα. Όταν με ρωτάνε για τον Αλέξη Τσίπρα τους βεβαιώνω ότι τα πράγματα δε θα γίνουν χειρότερα. Πρέπει άλλωστε να δοκιμάσουμε και κάποιους άλλους».  

Στο μήνυμά του προς τους πολίτες της Θράκης, τους κάλεσε να στηρίξουν την υποψηφιότητά του και ο ίδιος δεσμεύτηκε να προωθήσει όλα τα δίκαια αιτήματα των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων που πλήττονται περισσότερο από την κρίση. Επίσης τόνισε ότι η αποχή δεν είναι επιλογή, γιατί η εποχή ευνοεί την συγκυβέρνηση και όχι τα κόμματα που παλεύουν για την αλλαγή σε όλα τα επίπεδα.  
Μετά από μια σύντομη στάση στην Ξάνθη για να μιλήσει στα τοπικά ΜΜΕ, μετέβη στην Αλεξανδρούπολη και συναντήθηκε με τοπικούς φορείς, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στον τελικό του πρωταθλήματος βόλεϊ μεταξύ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του Ολυμπιακού. Λίγο πριν το ταξίδι της επιστροφής για την Αθήνα, συναντήθηκε με τον βουλευτή Κομοτηνής του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και με την υποψήφια δήμαρχο Ελένη Λαφτσή. 

Δήμητρα Συμεωνίδου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου