Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βρέθηκε ο Γιώργος Φουντουλάκης

Περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης επισκέφτηκε ο Γιώργος Φουντουλάκης, υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, αρχικά επισκέφτηκε τη Δράμα όπου παραβρέθηκε σε εκδήλωση του αθλητικού σωματείου ΑΜΕΑ "Αγωνιστές" κατά τη διάρκεια της οποίας βραβεύτηκε για την προσφορά του στον χώρο των ΑμεΑ. Ο κ. Φουντουλάκης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Δήμαρχο Δράμας Κυριάκο Χαρακίδη, τον τοπικό Βουλευτή και εκπροσώπους του σωματείου για την κατάσταση των ατόμων με αναπηρία στο νομό και τρόπους που μπορούν να ενσωματωθούν πιο αποτλεσματικά στην τοπική κοινωνία. Εν συνεχεία βρέθηκε στην Τελετή Έναρξης της Μαθητιάδας στη Πρώτη Σερρών, μια διοργάνωση με συμμετοχή από 42 σχολεία από όλη την Ελλάδα αλλά και πλήθος ελληνόφωνων-ομογενειακών σχολείων από όλο τον κόσμο.

Την επομένη συναντήθηκε με εκπροσώπους των Σωματείων "Ηρόδικος" και "Περπατώ" από την Κομοτηνή και είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Αυτόνομης Διαβίωσης ΑμεΑ (ΚΕΑΔΑ) ενός κέντρου που μέσα από εξατομικευμένα και προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες ανάγκες των εκπαιδευόμενων προγραμμάτα, επιτυγχάνεται η ένταξη και αφομοίωση του συστήματος υποστηριζόμενης διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία. Στο χώρο αυτό είχε και την ευκαιρία να συναντηθεί και με εκπρόσωπους του τοπικού τύπου και ραδιοτηλεοπτικών φορέων καθώς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, όπως ο Τάκης Χαρίτος και ο Σταμάτης Σακελλίων.

Μετά από μια σύντομη στάση στην Ξάνθη για να μιλήσει στα τοπικά ΜΜΕ, μετέβη στην Αλεξανδρούπολη και συνατήθηκε με τοπικούς φορείς, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στον τελικό του πρωταθλήματος βόλεϊ μεταξύ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του Ολυμπιακού. Λίγο πριν το ταξίδι της επιστροφής για την Αθήνα, συναντήθηκε με τον βουλευτή Κομοτηνής του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καρά Γιουσούφ και με την υποψήφια δήμαρχο Ελένη Λαφτσή.

«Είχα την ευκαιρία να έρθω σε επαφή με πολλούς εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας και είδα ότι υπάρχουν πολύ θετικές πρωτοβουλίες για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία αλλά υπάρχουν και τεράστιες ελλείψεις. Οι περιοχές της Ελλάδας που βρίσκονται μακριά από το κέντρο πλήττονται ιδιαίτερα από την ανεργία και την έλλειψη προοπτικής και μπορούν και πρέπει να στηριχθούν άμεσα τόσο μέσα από τα περιφερειακά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και από ουσιαστικά και αποτελεσματικά στρατηγικά σχέδια που θα δώσουν προοπτική και βιωσιμότητα στην περιφέρεια», δήλωσε λίγο πριν επιστρέψει στην Αθήνα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Φουντουλάκης.

Σήμερα, ο κ. Φουντουλάκης βρίσκεται στη Λαμία, ενώ αύριο θα είναι στον Βόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου