Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Την Λαμία επισκέφθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Φουντουλάκης

Τη Λαμία επισκέφθηκε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Φουντουλάκης,  στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, επισκέφθηκε το  Ειδικό σχολείο Λαμίας συνοδευόμενος από μέλη της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιους αυτοδιοικητικούς όπου  είχε ενημερωτική συνάντηση και συζήτηση πάνω στα προβλήματα του σχολείου με το Διευθυντή Ευθύμιο Γκούμα. Όπως ενημέρωσε  ο Διευθυντής του σχολείου  τα τελευταία χρόνια λειτουργεί ένα σύγχρονο ειδικό σχολείο από άποψη κτιριακών εγκαταστάσεων στην πόλη της Λαμίας  στο  οποίο φοιτούν  55 παιδιά στο Δημοτικό και  έξι παιδιά στο συστεγαζόμενο νηπιαγωγείο. Στο σχολείο γίνεται μια σημαντική δουλειά από τους δασκάλους και το λοιπό  προσωπικό όμως  η λειτουργία του σχολείου δυσχεραίνεται από τα προβλήματα υποχρηματοδότησης και  τις μεγάλες ελλείψεις  σε προσωπικό, ιδιαίτερα σε  μόνιμο διδακτικό προσωπικό. 

Ο Γιώργος  Φουντουλάκης  συνοδευόμενος από την υποψήφια Δήμαρχο Λαμίας της «Παρέμβασης  Πολιτών Για τη Λαμία» κ.  Μαρία Αντωνίου -Σιούτα συναντήθηκε εν συνεχεία με το Σύλλογο ΑΜΕΑ Φθιώτιδας , το  Σύλλογο Νεφροπαθών και το συλλόγου  Καρκινοπαθών  Φθιώτιδας όπου είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί  για τα προβλήματα και τις προσπάθειες που γίνονται στη πόλη μας  από τον Πρόεδρο του Συλλόγου ΑΜΕΑ, Λεωνίδα  Μίχο και των  άλλων συλλόγων ΑΜΕΑ. Στη συνέχεια  ο κ. Φουντουλάκης έδωσε συνεντεύξεις  σε τοπικά ΜΜΕ όπου ανέλυσε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις  ευρωεκλογές και την πολιτική του κόμματος για την προστασία των ατόμων με αναπηρία.

Όπως τόνισε ο κ. Φουντουλάκης η πολιτεία πρέπει να στηρίξει τα άτομα με αναπηρία  παρέχοντας τους δυνατότητες για μόρφωση, δουλειά και αξιοπρεπή ζωή.  Δυστυχώς,  τα άτομα με αναπηρία είναι από τα πρώτα θύματα της κρίσης, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους και της  υποβάθμισης της δημόσιας υγείας και του ΕΟΠΠΥ και σήμερα  βρίσκονται αντιμέτωπα με μια ανάλγητη κυβερνητική πολιτική. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, όπως ανέφερε ο κ. Φουντουλάκης  είναι ότι το κράτος ενώ έχει στηρίξει με δεκάδες δις τις τράπεζες δεν έχει καταβάλει εδω και μήνες τα ποσά που οφείλει για αναπηρικά επιδόματα. Επί πλέον έχει καταργηθεί το ποσοστό 4-5% ατόμων με αναπηρία που ίσχυε παλαιότερα   στις προσλήψεις και υπάρχουν συνεχείς περικοπές σε αναπηρικές συντάξεις, επιδόματα και  απουσία  κοινωνικής στήριξης των ατόμων με αναπηρία.  Όπως υπογράμμισε ο κ. Φουντουλάκης η στήριξη του κοινωνικού κράτους , η εξάλειψη των διακρίσεων  και η προστασία των ατόμων με αναπηρία είναι προτεραιότητες  της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με την υποψηφιότητα του, ο Γιώργος Φουντουλάκης τόνισε ότι «η υποψηφιότητα μου  έχει ένα ιδιαίτερο μήνυμα δείχνοντας πως τα άτομα με αναπηρία μπορούν να είναι σε κορυφαίες θέσεις γιατί έχουν τη δυνατότητα, τη θέληση και την πίστη να προσφέρουν στην αλλαγή που  δίνει όραμα και πίστη στο λαό μας. Θα αγωνιστώ ώστε να υπάρχει ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος που θα δίνει τη δυνατότητα σε κάθε άτομο με αναπηρία να βγει από το σπίτι αλλά και για καλύτερη διαβίωση του λαού που υποφέρει από λιτότητα. Γιατί είμαστε  η πιο ευαίσθητη κοινωνική ομάδα του πληθυσμού και κάθε σκληρό μέτρο που παίρνει η συγκυβέρνηση  έχει πρώτα αντίκτυπο σε εμάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου