Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Συνέντευξη του Γιώργου Φουντουλάκη στον ραδιοφωνικό σταθμό Sport FM Βόλου 89,5

Συνέντευξη στον Sport fm 89.5 παραχώρησε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής & της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, Γιώργος Φουντουλάκης.

Για τη σημασία των ευρωεκλογών μίλησε ο κ. Φουντουλάκης και τόνισε ότι έχουν την ίδια βαρύτητα με τις πολιτικές εκλογές.
«Πιστεύω ότι οι ευρωεκλογές έχουν την ίδια βαρύτητα με τις πολιτικές και δημοτικές εκλογές. Στο σύριζα δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα και όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή του κόσμου σε αυτές, τόσο πιο εύκολο είναι να σταματήσει ο δικομματισμός και θα ανατραπούν αυτές οι πολιτικές που ακολουθούνται».

Επίσης ο κ.Φουντουλάκης μίλησε για το ρόλο του ευρωβουλευτή.
«Οι ευρωβουλευτές παίρνουν σημαντικές αποφάσεις για τα κράτη και τους λαούς μας. Θέλουμε να βγει μια δυναμική αριστερά στο ευρωκοινοβούλιο για να γίνουμε το ανάχωμα απέναντι στη Γερμανία. Πιστεύω ότι εμείς θα είμαστε το πρότυπο και θα ακολουθήσουν και άλλα κράτη. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσει ο Σύριζα προηγείται στις ευρωεκλογές».

Για τα άτομα με αναπηρία μίλησε ο κ. Φουντουλάκης τονίζοντας ότι ακόμα,τόσο η κυβέρνηση όσο και τα μέσα ενημέρωσης, έχουν ακόμα ρατσιστική συμπεριφορά για τα ΑμεΑ.

«Υπάρχει μια ρατσιστική νοοτροπία και τους εξυπηρετεί όταν σε ένα κράτος υπάρχει πρόβλημα. Περάσαμε δύσκολα χρόνια και έχω και εγώ αναπηρία. Αυτή τη στιγμή έχουμε 75 σωματεία και τα σημαντικότερα βήματα έγιναν μετά τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. Τα άτομα με αναπηρία που αθλούνται πληρώνουν για να γυμναστούν. Αλλά οι ανάπηροι αθλητές στην Ελλάδα έχουν κάνει πολλές διακρίσεις. Πρόσφατα στο Ντουμπάι ένας αθλητής μας έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ.

Για πρώτη φορά φέτος η δική μας η κρατική τηλεόραση δεν μετέδωσε τους Παραολυμπιακούς Αγώνες. Στο Πεκίνο οι Παραολυμπιακοί είχαν μεγαλύτερη τηλεθέαση από τους Ολυμπιακούς».

Παράλληλα ο κ.Φουντουλάκης αναφέρθηκε στην αξία του αθλητισμού για την ένταξη των ΑμεΑ στην κοινωνία.

«Ο στόχος μου δεν είναι το μετάλλιο. Το θέμα είναι να κάνουμε μια καλή προβολή μέσω του αθλητισμού και του πολιτισμού μας. Και μέσα από τον αθλητισμό προσπαθούμε να πετύχουμε και την καλύτερη ένταξη στην κοινωνία μας. Όταν η τρόικα απαγόρευσε τις προσλήψεις δεν βρέθηκε ένας πολιτικός που να ορθώσει ανάστημα και να θέσει το θέμα των προσλήψεων των ατόμων με αναπηρία».

Τους προσωπικούς του στόχους παρέθεσε ο κ.Φουρτουνάκης τονίζοντας ότι θέλει να παρακινήσει και άλλα άτομα με αναπηρία να ασχοληθούν με τα κοινά.

«Έχω εμπειρία από τα κοινά και τα τελευταία χρόνια επικεντρώθηκα στα άτομα με αναπηρία.  Ο λόγος που αποφάσισα να είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής είναι διττός:
Πρώτον, πιστεύω ότι ο Σύριζα δίνει όραμα και ελπίδα σε μία αλλαγή σε αυτόν τον τόπο . Και ο δεύτερος λόγος είναι γιατί θέλω να αποδείξω ότι τα άτομα με αναπηρία δεν υστερούν σε τίποτα από τα άτομα που είναι υγιή. Έβαλα στοίχημα με τον εαυτό μου και πιστεύω ότι θα πείσω και άλλα άτομα με αναπηρία να ασχοληθούν με τα κοινά».

Σύμφωνα με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή, το όραμα του Σύριζα επικεντρώνεται στην επίτευξη βασικών στόχων. «Μετά από 4 χρόνια συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και μετά από μια σειρά σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, πιστεύω ότι είναι στιγμή ο λαός να αντιδράσει. Η ανεργία έχει φτάσει τα ύψη και ο πολίτης πρέπει να σκεφτεί ότι όποιο κόμμα αντικαταστήσει αυτή την κυβέρνηση δεν μπορεί να είναι χειρότερο.

Η θέση μας είναι να αποκαταστήσουμε τις αδικίες των απολύσεων. Αυτές που έγιναν στην αρχή. Επίσης θα επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό στα 750 ευρώ. Θα προσπαθήσουμε να ανυψώσουμε λίγο την υγεία. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει υγεία ούτε κοινωνικό κράτος. Κάθε μέρα ο ΕΟΠΠΥ βγάζει καινούργιες αποφάσεις και αυτές έχουν δημιουργήσει και πρόβλημα στην υγεία μας.

Πρέπει να υπάρχει δημόσια και δωρεάν υγεία. Και για τους αλλοδαπούς. Και αυτοί άνθρωποι είναι. Εμείς τους καλέσαμε εδώ. Ζουν τόσο καιρό εδώ με τις οικογένειες τους. Και οι Έλληνες έχουν φύγει κατά κύματα στο εξωτερικό.

Ο Σύριζα θα κάνει τη διαπραγμάτευση. Θέλουμε κούρεμα του χρέους και η αποπληρωμή να γίνεται ανάλογα με τους ρυθμούς ανάπτυξης της χώρας. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει κούρεμα αλλά επιμήκυνση του χρέους. Πρέπει να γίνει μια συνδιάσκεψη όλων των κρατών και να στηριχθούν τα κράτη που πλήττονται οικονομικά.»

Για παραπλανητικές δημοσκοπήσεις και πληρωμένους δημοσκόπους έκανε λόγο ο κ.Φουντουλάκης  κάνοντας λόγο για ψεύτικα ποσοστά που κατεβάζουν τον Σύριζα και ανεβάζουν άλλα κόμματα όπως η Χρυσή Αυγή:

«Η διαφορά που υπάρχει στις δημοσκοπήσεις είναι ψεύτικη. Δεν υπάρχει διαφορά στήθος με στήθος. Την διαφορά στα ποσοστά την καλλιεργούν και προσπαθούν με οξεία επίθεση να μας διαβάλουν. Μπορεί βέβαια να φταίμε και εμείς που τους αφήνουμε ατιμώρητους. Οι δημοσκοπήσεις είναι ψεύτικες. Άλλες είναι φτιαχτές και άλλες πληρωμένες.

Ο Σύριζα θέλει και στηρίζει τις κατηγορίες πολιτών που υποφέρουν. Και υπάρχει από τον κόσμο μεγάλη συσπείρωση. Ακόμα μια αδικία από την κυβέρνηση ήταν ότι δεν έδωσαν το πλεόνασμα των 500 ευρώ στα άτομα με βαριά αναπηρία, μόνο και μόνο επειδή φιλοξενούνται από τους γονείς τους.

Όσον αφορά τη Χρυσή Αυγή, και σε αυτή την περίπτωση το ποσοστό που παίρνει στις δημοσκοπήσεις δεν είναι το πραγματικό. Πιστεύω ότι δεν παίρνει πάνω από 1,5%. Ο κόσμος τους ψηφίζει γιατί είναι αγανακτισμένος. Πιστεύει ότι επειδή είναι τραμπούκοι, θα μπορέσουν να τιμωρήσουν την κυβέρνηση. Αν θέλει ο κόσμος κάποιον να τιμωρήσει την κυβέρνηση πρέπει να ψηφίσει Σύριζα. Επίσης δεν πρέπει ο κόσμος να πέσει στην παγίδα της Ελιάς. Είναι ΠΑΣΟΚ και απορώ γιατί δεν το λένε ξεκάθαρα»

Τέλος ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής μίλησε για την αξία του εκλέγειν τονίζοντας σε όλους ότι πρέπει να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

«Οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν. Η νοοτροπία ότι κάθομαι στον καναπέ μου και δεν ψηφίζω είναι λανθασμένη. Αν κάποιος δεν ψηφίσει τότε δεν εκλέγει και παύει να είναι ενεργός. Πρέπει να πάμε οργισμένοι στην κάλπη. Ακόμα και αν δεν ψηφίσουν Σύριζα, πάλι πρέπει να πάνε όλοι να ψηφίσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου